Doğanca İlkokulu
Doğanca Köyü

VİZYON

Milli ve Manevi değerlerinin bilincinde olan, bilimsel gelişmeler ışığında, eğitimin önündeki engelleri aşarak, çağdaş eğitim-öğretim anlayışıyla modern dünya gereksinimlerini benimseyerk öğrenmeyi öğrenen, sorgulayan, üreten, güvenilir, paylaşımcı, nitelikli, özgüveni gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, demokratik bireyler yetiştiren, fiziki donanımı tam, kaitede öncü bir kurum olmak.

MİSYON

Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları doğrultusunda, Atatürk´ün yaktığı meşalenin ışığında; geçmişinden gelen tarihi misyonunun farkında, geleceğe emin adımlarla yürüyen, kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen, kültürel ve bireysel farklılıkları beniseyen, insan haklarına saygılı, sosyal ve sportif faaliyetlere önem veren, demokrasiye aşık ve üst öğrenime bu donanımla gidebilecek bireyler yetiştirmek.

Kütüphane Kitap Sayısı :100
Öğretim Şekli :Okulumuz bünyesinde ilkokul ve anasınıfı vardır. İlkokul öğrencileri birleştirilmiş sınıf eğitimi görmektedir.

Öğretim Şekli

Okulumuz sobalıdır.

Okulumuz Kayseri yolu üzerinde ve Sivas Merkeze 27 km´dir.